Translate

EN NL

ourStoryHeader

    

 

Alexander-de-WitAlexander de Wit

Founder & CEO

Ik herinner me nog zeer levendig de eerste keer dat ik een les van The Little Gym binnenstapte.  Het was in Amerika.  Het was aan het einde van een gymsessie en de kinderen liepen de klas uit.  Ik zal nooit vergeten hoe hun ogen fonkelden.  Ze hadden een grote grijns op hun gezicht maar het waren vooral de jolige pret en de opgetogenheid in hun ogen die onvergetelijk waren.

‘Wow’, dacht ik bij mezelf, ‘daar heeft zich iets bijzonders afgespeeld in die gym – ik moet uitzoeken wat dat precies was’. Ik stapte de gymzaal binnen en zag een instructeur die op haar knieën zat; ze glimlachte en was druk in gesprek met een nog zeer jong kind.  Haar ogen keken recht in die van het kind.  Je kon zoveel liefde in haar ogen zien en zoveel vreugde in dat kind. Dat was een ‘aha-moment’ voor mij.  Ik deed wat onderzoek naar The Little Gym, stuitte op een ongelooflijk curriculum dat speciaal ontworpen was om het potentieel in elk kind te ontdekken en verder te ontwikkelen, en ik wist dat ik mijn levensdoel had gevonden.

Ik werkte toen nog als adviseur bij McKinsey.  Binnen dat bedrijf had ik me altijd al toegespitst op projecten waarbij de menselijke dimensie een belangrijke rol speelde.

Nu echter, bij The Little Gym, had ik eindelijk een manier gevonden om mijn ‘roeping’ om dag in dag uit menselijk potentieel te stimuleren uit te voeren en om dat te volbrengen met hen die het meest potentieel hebben, namelijk kinderen.

Er bestond niets gelijkaardigs in België en ik wilde mijn drie zoontjes, hun vriendjes en hun familie de kans bieden om het unieke programma van The Little Gym zelf te ervaren.  Dus ging ik weg bij McKinsey en opende ik in 2000 een Little Gym filiaal in Waterloo.  Dat was geen eenvoudig proces.  Mijn echtgenote en ik investeerden al onze spaarcenten en die van sommige familieleden en andere personen die bereid waren ons te steunen in dat filiaal in Waterloo.  We hebben tot op heden nog geen enkel moment spijt gehad van onze beslissing.

We werkten heel hard, samen met ons fenomenaal team van instructeurs.  En we maakten van The Little Gym in Waterloo een wonderbaarlijke plek voor  alle kinderen, ongeacht hun talent en aanleg voor sport; een plek waar ze nieuwe vriendjes kunnen maken, waar ze hun zelfvertrouwen kunnen opkrikken, berekende risico’s kunnen nemen, hun moed kunnen tonen, waar ze gekoesterd en graag gezien worden en waar ze plezier kunnen maken.

Onze gym kende een groot succes en de feedback die we kregen van onze leden – zowel van de volwassenen als van de kinderen – was zeer lovend.

De kinderen waren dolenthousiast over de lessen en de ouders genoten van het feit dat ze hun kinderen konden zien ontwikkelen, breed glimlachen en dolle pret beleven.

Voor mij volstond het echter niet om enkel de oogjes van de kinderen in Waterloo te doen fonkelen; ik wilde de oogjes van kinderen in heel Europa zien fonkelen.

In 2001 kon ik de hoofdlicentie kopen en aldus The Little Gym franchise naar alle landen van Europa overbrengen.  Het bood me de gelegenheid om samen te werken met andere pientere, ondernemende en gepassioneerde mensen en om The Little Gym op te starten op het Europese vasteland.

Vandaag de dag beschikken we over niet minder dan 45 gyms over heel Europa.  Zij worden gerund door een fantastische groep mensen die enorm begaan is met de kinderen en de ouders die elke week de gyms bezoeken.

Het merendeel van onze gyms wordt uitgebaat door ouders die zelf in de ban geraakt zijn van The Little Gym nadat ze zelf eerst lid waren en nadat ze met hun eigen ogen de positieve impact ervan op hun kinderen hebben gezien.

Duizenden kinderen brengen nu wekelijks een bezoek aan de Little Gym; niet zelden word ik aangeklampt door ouders die graag hun verhaal met me willen delen.

Een van de meest ontroerende verhalen is dat van een moeder die op een keer thuis bij me langskwam; haar zoontje was die namiddag bij mijn oudste komen spelen.  Ze zag een folder van The Little Gym en plots realiseerde ze zich dat ik daar deel van uitmaakte.  Ze barstte in tranen uit en begon me te vertellen hoezeer The Little Gym haar zoontje had geholpen en hoe ingrijpend The Little Gym het leven van haar gezin had veranderd.

Ik prijs me enorm gelukkig dat ik met zo’n fantastisch netwerk van eigenaars, instructeurs en ondersteuningsteams in Europa en in de ganse wereld kan en mag werken.  En we zijn zo ontzettend dankbaar dat we de kans hebben om een verschil te maken in het leven van de vele kinderen en gezinnen die elke week naar onze lessen komen.


Alexander De Wit
Stichter - The Little Gym Europe

cloudLeft